Binnen het bestuurlijk-juridische praktijkonderwijs voltrekt zich momenteel een ontwikkeling die is gericht op de professionalisering van het onderwijs, inclusief het cursorische aanbod.

De Academie voor Openbaar Bestuur heeft haar kwaliteit geborgd middels twee onderwijserkenningen. De eerste onderwijserkenning wordt afgegeven door de Stichting Kwaliteitsborging BestuurspraktijkOnderwijs (SKBO). Deze stichting stelt zich ten doel om, bezien vanuit werkgeversperspectief en werkgeversbelang, de kwaliteit van het aangeboden bestuurspraktijkonderwijs én van de aanbieders te normeren, te bewaken, te meten, te duiden en te toetsen.

Daarnaast zoekt de Academie voor Openbaar Bestuur nadrukkelijk een getrapte onderwijserkenning via het reguliere onderwijs door, in afstemming en samenspraak met SKBO, leerdoelen en eindtermen van het eigen opleidings- en scholingsaanbod c.a. nauwgezet af te stemmen met het reguliere onderwijs. Zo wordt langs de weg van de beoordeling van Elders Verworven Competenties (EVC) tot formele onderwijserkenningen gekomen. Het werkgeversbelang blijft daarmee optimaal gediend.

FacebookTwitterLinkedin

Contact

Academie voor Openbaar Bestuur

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+(031) 06 197 34 715

LinkedIn

Bezoek ook onze pagina op LinkedIn! via LinkedIn blijf je op de hoogte van het actuele cursusaanbod. Daarnaast blijven we ook graag met jou in contact om onze cursussen te verbeteren.

Naar de LinkedIn-pagina van de Academie voor Openbaar Bestuur