"Ik heb vanuit mijn werkveld in de ruimtelijke ordening meermalen deelgenomen aan cursussen en actualiteitendagen van de AvOB. Ik heb erg positieve ervaringen met de AvOB. De docenten werken zelf in het vakgebied. Hierdoor weten ze waar ze het over hebben en wat er in de praktijk speelt. Dit zorgt voor een goede koppeling tussen theorie en praktijk. Tot op heden zijn de cursussen en actualiteitendagen telkens een meerwaarde gebleken en sluiten erg goed aan bij de praktijk. Daarnaast is er altijd ruimte om vragen over casussen uit de praktijk in te brengen."

Gijs van de Vrande, Medewerker ruimtelijke procedures, Gemeente Loon op Zand

 

"Wij hebben de Academie voor Openbaar Bestuur een aantal keer ingeschakeld voor het geven van een cursus. Bij alle cursussen blijkt, dat de docenten beschikken over een actuele en gedegen kennis. Zij werken zelf in het vakgebied en kunnen vele praktijkvoorbeelden uit de mouw schudden. Er is veel ruimte voor discussie over eigen casussen. Voor de KCC-cursus hebben we samen het cursusmateriaal aangepast aan onze organisatie. Met de Academie haal je dus meer in huis dan alleen de overdracht van kennis."

Karin van den Akker, Coördinator vergunningen Bedrijvencontact/ milieubeleid, Gemeente Alphen-Chaam

 

"Al jaren bekend en vertrouwd met de bezielende inbreng van deze top-docenten. Naast hun onuitputtelijke kennis blinken ze wat mij betreft uit in het vertalen van de theorie naar de praktijk, simpelweg omdat ze gewoon zelf de praktijk zijn. Met de menselijke maat, vol humor en vooral veel liefde voor het vak en het openbaar bestuur. Die combinatie heeft ondertussen een gouden netwerk opgeleverd, wat op alle fronten een toegevoegde waarde biedt. Hun flexibiliteit, de niet alledaagse aandacht voor nazorg en jou als klant en de tevens aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt de AvOB voor mij de onmisbare partner in de ontwikkeling van onze organisatie binnen het fysieke domein."

Toon Capel, Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling, Gemeente Gilze en Rijen

 

"Wil je in korte tijd op een overtuigende manier op de hoogte raken van wetgeving, wijzigingen daarvan of de soms complexe verbanden daartussen, dan is het boeken van een cursus bij de Academie voor Openbaar Bestuur een verstandige optie. Al meerdere keren hebben de docenten van de Academie voor Openbaar Bestuur mij overtuigd van hun parate kennis die interactief wordt gekoppeld aan voldoende voorbeelden uit de praktijk. En als een docent twijfelt, een antwoord schuldig moet blijven of er is naderhand verdieping gewenst, dan is buitenom de cursus ook ruimte voor contact."

Arjen de Visser, gemeente Reimerswaal

 

“De AvOB herbergt een brok aan kennis, prijstechnisch gunstig, docenten uit de dagelijkse praktijk en volop mogelijkheden tot maatwerk”.

Bart Verhagen, teamcoördinator V&H Waalwijk; opdrachtgever

 

“Door de opleiding van de AvOB zie ik door een helder en enthousiast verhaal de duidelijke lijnen binnen het omgevingsrecht in slechts enkele dagen".

Piet de Jongh, docent Helicon ’s-Hertogenbosch, cursist diverse modules fysieke leefomgeving

 

“De AvOB is een opleidingsinstitiuut dat bestaat uit kundige mensen uit de praktijk. Dit is merkbaar in de prettige manier van lesgeven zodat de hedendaagse wetgeving direct toe te passen is in de praktijk. Praktisch en up to date”.

Corné Wilmont, toezichthouder Waalwijk, cursist module beleid fysieke leefomgeving

 

"Een heel praktische op maat gesneden cursus met veel praktijkvoorbeelden op een levendige manier gepresenteerd. Een goede cursus die mij als secretaris van de bezwaarschriften commissie inzicht heeft gegeven hoe in de praktijk met deze weerbarstige Wabo wet is om te gaan".

Maarten Furnee, beleidsmedewerker JZ Geertruidenberg

 

“De Avob heeft zich in zeer korte tijd een grote naamsbekendheid verworven en dat is niet voor niets. De kennis en kunde van de docenten spat ervan af. Maar kennis en kunde hebben is iets anders dan het over kunnen brengen. Docenten die leven voor hun vak! Doordat de docenten veel praktijkervaring hebben lukt het hen om de complexe materie in een praktisch vat te gieten. De laatst bijgewoonde actualiteitendag wordt door mij als zeer geslaagd beschouwd. Niet alleen informatie overdragen, maar ook netwerken met onze regionale collega's. De tijd dat gemeenten alles alleen kunnen is voorbij. samen moeten we de klus klaren. De Avob kan m.i. daar een handje bij helpen.”

Frenkel Beerens Beleidsmedewerker RO - Wonen / Projectleider Gemeente Oisterwijk

 

"Ik ben secretaris van een bezwaarschriftencommissie en heb in november 2011 een cursus Wabo gevolgd bij deze organisatie. De theorie werd ondersteund door goede voorbeelden en is daardoor goed toe te passen in de praktijk."

Janneke Mallens, secretaris bezwaarschriftencommissie gemeente Geertruidenberg

 

 “Interactief, intensief en informatief: grote en levendige kennisoverdracht door veel praktijkvoorbeelden en veel ruimte voor discussie en het delen van eigen ervaringen. Directe toepassing in de praktijk door middel van de creatie van een eigen structuurvisie”.

Floris Bots, beleidsmedewerker R.O. en Volkshuisvesting, Sector REV - Gemeente Oudewater, cursist module management van R.O.-processen

 

"Voor gebiedsontwikkeling in de praktijk, is AvoB verfrissend, praktisch gericht en effectief en efficiënt. De AvoB werkt vanuit een nieuwe visie op praktijkgerichte opleidingen. Gebiedsontwikkeling kan niet meer zonder deze nieuwe visie".

Ad Schrauwen, beleidsmedewerker milieu gemeente Rucphen, cursist opleiding beleidsmedewerker fysieke leefomgeving

 

 "Vanuit mijn rol als bedrijfscontactfunctionaris de 3-daagse Basiscursus Ruimtelijke Ordening gevolgd.  Had behoefte aan een docent die de wet, de jurisprudentie, maar vooral ook de dagelijkse praktijk kent. Die vond ik in de persoon van Gert Molenschot. Daarbij was de cursus zeer concurrerend geprijsd. Wat mij betreft een aanrader dus."

Piet van Dijke, gemeente Reimerswaal.

 

"De enorme kennis van Gert in combinatie met de praktijkervaring is een waardevolle verrijking voor de actualiteitencursus. Met veel dilemma’s waar we mee worstelen kan Gert ons helpen in het denkproces."

Anneke den Tenter, gemeente Geertruidenberg.

 

"Gedreven docenten die met humor, verstand van zaken en met veel praktijkvoorbeelden les hebben gegeven. Complimenten."

Huub Vissers, lid Bezwarencommissie Aalburg

 

"De docenten hebben een breed scala aan kennis en ervaring en zijn daarom prima in staat om de theorie over te brengen, waar nodig te verdiepen en dit duidelijk te maken aan de hand van praktische voorbeelden. De docenten zorgen voor interactiviteit waardoor je als cursist "gedwongen" wordt actief deel te nemen en mee te denken over de materie."

Tom Romeijn, Junior adviseur planologie

 

"Zeer goede en concrete training. Geeft de inzichten hoe je goed kunt handelen als je met de Wro te maken krijgt en ook hoe de andere partijen kunnen of zullen handelen, waardoor je beter op die risico's kunt sturen en je eigen projecten kunt blijven beheersen."

Niels van Amstel, Megaborn

 

 

FacebookTwitterLinkedin

Contact

Academie voor Openbaar Bestuur

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+(031) 06 197 34 715

LinkedIn

Bezoek ook onze pagina op LinkedIn! via LinkedIn blijf je op de hoogte van het actuele cursusaanbod. Daarnaast blijven we ook graag met jou in contact om onze cursussen te verbeteren.

Naar de LinkedIn-pagina van de Academie voor Openbaar Bestuur